Ingatlan beruházások bonyolítása, műszaki ellenőrzés

Gazdálkodó szervezetek, tulajdonosok, magánszemélyek részére, vállalkozási- megbízási szerződés keretében vállaljuk az alábbi tevékenységek elvégzését:

Telekalakítás, lakóingatlanok értékesítése

Ingatlanok társasházzá alakítása, alapító okiratok készítése, módosítása

Bérlakások értékesítése

Társasházak működésének beindítása

Társasház Szervezeti- Működési Szabályzatának készítése

Ingatlanok műszaki felmérése, szakvélemények készítése

Épület felújítási munkák előkészítése, terveztetése, engedélyeztetése

Épület rekonstrukciós munkák teljes lebonyolítása

Közbeszerzési eljárások lefolytatása

Építési beruházások, felújítási munkák műszaki ellenőrzése

Út, járda, kerékpárút beruházások lebonyolítása, műszaki ellenőrzése

Városrehabilitációs projekt lebonyolítása

Épületek bontásának lebonyolítása

Megkeresésére díjmentes ajánlatot adunk!

 

A panel – program a városban

A 2004 évben kiírt pályázaton Szolnokon első fecskeként nem meglepően az önkormányzat tulajdonában lévő 2 épület indult – a Zagyvaparti sétány 4 – 5. Ezen kívül egy kis társasház a Pozsonyi út 67. sz. vett részt sikeresen a pályázatban. Az önkormányzati bérlakások két tömbjénél a tetőszigetelés felújítása történt meg az állam támogatásával, míg a Pozsonyi út 67 sz. alatti társasháznál a nyílászárók cseréjét végezték el. Az egész összesen 159 önkormányzati és 13 társasházi lakást érintett és 6 millió Ft állami támogatást vett igénybe.

A 2005-ben kiírt pályázat már sokkal nagyobb érdeklődést váltott ki a városban. Több épület került bele a teljeskörű hőszigetelési programba. 202 lakás esetében külső homlokzatszigetelés, nyílászáró csere és záró födémszigetelés történt. Homlokzatszigetelésre került sor 134 lakásnál. Nyílászárót cseréltettek 151 lakásban és zárófödém szigetelése történt 197 lakás esetében. Eszerint 684 lakás felújításában működött közre ebben az évben az önkormányzat és az állam. A felhasznált állami támogatás összege is mutatja, hogy az előző évi 6 millió Ft-tal szemben 2005. évben 112,5 millió Ft-ot igényeltek a pályázatokkal. Ez közel 20-szorosa a korábbi felhasználásnak. (2. sz. melléklet) Az épületek látványos szépülése és a média visszhang is egyre több tulajdonos érdeklődését váltotta ki.

A 2006-ban kiírt pályázat további dinamikus emelkedést hozott a pályázók számában és az igényelt állami támogatásban. 803 lakás felújításában közreműködik az állam és az önkormányzat. Ebből 600 lakásban külső homlokzatszigetelés és nyílászáró csere, 14 lakásnál nyílászáró csere, 74 lakásnál tetőszigetelés és 106 lakás esetében külső homlokzat szigetelése történt, illetve történik. Négy épületnél, a Hild V. út 16-20, Lovas I. út 16-20, a Jubileum tér 4. és a Bajcsy-Zsilinszky út 8-16-nál folyik a kivitelezési munka. Két épületnél a Malom út 12-14. és a Pozsonyi út 65-nél pedig januárban írjuk ki a közbeszerzési eljárást a kivitelezésre. A Jubileum tér 5-nél a megnyert komoly állami támogatást a lakók hosszas hezitálása után talán 2008-ban kiírásra kerülő közbeszerzési eljárás után használják fel. A 2006-os pályázatok után igénybevett állami támogatás meghaladja a 230 millió Ft-ot. (3. sz. melléklet)

Cégünk eddig is oroszlánrészt vállalt a panel-program szolnoki alkalmazásában. Pályázatokat írt, pályázatokat bírált az önkormányzat megbízásából utána pedig a nyertes pályázatok közbeszerzési eljárásának lebonyolításában vett részt. Minden esetben a mi feladatunk volt az épületek műszaki ellenőrzése, hisz az önkormányzati támogatás kifizetését nekünk kellett szakmailag javasolni. Az állam felé minden esetben mi számoltunk el.

Az „Otthon Melege Program” elnevezésű Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogramra társaságunk 2 pályázatot nyújtott be és mindkét pályázat állami támogatást nyert.

Fentiek alapján a kialakult új helyzetben, a pályázónak kell minden feladatot ellátni a pályázatírástól, a közbeszerzés lebonyolításán át a kivitelezés ellenőrzésén és a statisztikai elszámolásokon keresztül. A városban valószínűleg nekünk van a legtöbb tapasztalatunk, gyakorlatunk. Ezt szeretnénk felhasználni a jövőben a pályázatok megírása és lebonyolítása területén, amikor jól képzett szakembereink közreműködésével készítjük el a pályázatokat, készítjük elő a közbeszerzést és végezzük a műszaki ellenőrzést a szükséges adatszolgáltatásokkal együtt.

Reméljük, leendő megbízóink megelégedéssel veszik igénybe ez irányú szolgáltatásunkat.

Tisztelettel várjuk megkeresését, megrendelését!